Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.

Košík je prázdny

Zeleninové fašírky

Recepty / 4. 2. 2021

Zeleninové fašírky sú skvelou alternatívou k tým mäsovým a určite ich odporúčame zaradiť do každého, nielen vegeteriánskeho, jedálnička. Vďaka cíceru a vajciam obsahujú množstvo bielkovín, vďaka mrkve betakarotén a vďaka cukete zase vlákninu. Sú chutné, jednoduché na prípravu a navyše aj príjemne zasýtia.

Zeleninové fašírky

Čo budeme potrebovať: 

  • 4 stredne veľké mrkvy
  • 1 cuketa
  • 1 kaleráb,
  • 1 konzerva cíceru
  • 2 vajcia
  • soľ, korenie,
  • ½ ČL majorán
  • 200 g strúhanky
  • olej na vysmážanie

Postup

Zeleninu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, posolíme, premiešame a necháme odstáť. Potom z nej vyžmýkame prebytočnú tekutinu, ktorú pustila. Cícer zlejeme z nálevu a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme zeleninu, vajcia, dochutíme soľou, korením, majoránkou a premiešame. Ďalej prisypeme polovicu strúhanky a dobre premiešame. Ak sa nám bude zdať zeleninová zmes riedka, pridáme strúhanku. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v vyváľame v strúhanke opekáme na oleji do zlatista. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

facebook-icon