Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Zlepšite si črevnú mikroflóru s bryndzou. Hrubé črevo prirodzene osídľujú baktérie. Zlé a dobré. Dobrých je veľa v bryndzi. Ak máte v črevách správne kultúry organizmov, máte nižší cholesterol, funguje vám trávenie a telo sa dokáže lepšie brániť proti rakovine. Pripravte z bryndze národné jedlo, posypte ňou šalát, pripravte nátierku.
Bryndza, mäkký hrudkovitý ovčí syr, je slovenský mikrobiálny fenomén, ktorý radíme medzifunkčné potraviny. „Probio“ znamená podporujúci život. V jednom grame bryndze sa nachádza asi jedna miliarda prospešných mikroorganizmov z viac ako dvadsiatich druhov.
Dobre ju znášajú aj mnohí ľudia s neznášanlivosťou laktózy. Ak budete prijímať probiotiká denne, prospeje to vášmu zdraviu a schudnete ľahšie aj rýchlejšie. Pomôžu zlepšiť trávenie, vyprázdňovanie a ovplyvnia aj hladinu krvných tukov.
Dobrú službu urobia aj pri cvičení. Vtedy je spôsobený nápor na imunitný systém. Probiotiká ho posilnia a organizmus sa stane odolnejší. Najlepšia bryndza je májová. Práve teraz má svoju sezónu. Májová bryndza má jemnú, maslovú chuť a oproti zimnej nie je taká ostrá. Pasterizáciou, tepelným spracovaním ovčieho mlieka, sa bryndza znehodnotí.
Termizáciou, zahriatím na ešte vyššiu teplotu sa z bryndze stane obyčajný syr. Väčšina našich veľkovýrobcov produkuje bryndzu doplnenú kravským mliekom. „A tu platí, že kravské mlieko sa musí vždy pasterizovať. Ak by ste chceli skutočne živú, nepasterizovanú bryndzu, vyhľadajte salaš, kde robia 100% bryndzu len z neohrievaného ovčieho mlieka.
Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!