Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Bravčové karé je mäso s relatívne nízkym množstvom tuku (najmä jeho stredná a zadná časť) a obsahuje tak výrazne menej kalórií (i cholesterolu) ako napríklad mnohé iné druhy bravčového mäsa. So správnym receptom z neho navyše získate veľmi šťavnatý a chutný pokrm.
Na 4 porcie
Mäso nasolíme a potrieme pretlačeným cesnakom, okoreníme a poprášime z oboch strán múkou. Na panvici na oleji sprudka opečieme z oboch strán tak, aby sa mäso zatiahlo a preložíme ho do hrnca na pečenie. Zalejeme smotanou a jablkovou šťavou a navrch položíme kolieska ošúpaného jablka. Prikryjeme a pečieme na 200st C 45 minút. Potom odokryjeme a necháme šťavu zredukovať asi 10-15 minút. Podávame s opekanými zemiakmi.