Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Vyhýbajte sa ľadu, náhle schladenie organizmu neprospieva. Naopak, vyhľadávajte potraviny bohaté na vápnik a horčík.
1. Mliečne produkty
Doprajte si kyslomliečne výrobky bez pridaných cukrov a umelých sladidiel. Jogurty jedzte biele alebo zmiešané s čerstvým ovocím. Ak milujete kyslomliečne nápoje, naštudujte si ich kalorickú hodnotu. Pollitrové balenie zodpovedá menšiemu obedu či večeri
2. Vápnik, horčík
Odborníci upozorňujú, že v období horúčav sa nám najviac uľaví, keď si budeme pochutnávať na potravinách obsahujúcich vápnik a horčík. Regulujú totiž teplotu tela. Na vašom tanieri by sa teda mala objaviť brokolica, kapusta, karfiol, zeler, mrkva, špenát, ľadový šalát, ananás, grapefruit, datle, figy či lieskové oriešky.
3. Soľ
Teplo z tela pomáha odstraňovať aj soľ. Samozrejme, nepreháňajte to, priveľa soli zaťažuje obličky. Ale keď si nakrájate na tanierik čerstvú paradajku a šalátovú uhorku alebo bielu reďkovku či kvaku a mierne si ich prisolíte, príjemne vás to "zreštartuje".
4. Ovocie a zelenina
Podľa čínskej medicíny organizmus skvelo ochladí čerstvá zelenina a ovocie s vysokým podielom vody, ako je melón, hrozno, broskyne, cuketa, paprika. Koriander zaberá vynikajúco ako prostriedok na redukciu telesného pachu, pridajte si ho do šalátu.
Zdroj obrázkov: Canva.com
Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!