Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Bravčová panenka je príjemne krehké a chudé mäso, ktoré pri správnej príprave dokáže ponúknuť veľmi šťavnatý a chutný zážitok. Ak ju navyše doplníme ľahkým coleslawom, jej chuť to ešte zvýrazní a my dostaneme jednoduchý a zdravý obed či večeru.
Na 2 porcie
Šalát:
Mäso potrieme olejom a vyváľame ho v zmesi korenín. Na panvici rozpálime olej a mäso opečieme z každej strany (z každej strany asi minútku) Potom ho preložíme do dvakrát preloženého alobalu, uzavrieme a dáme do rúry na 180 st. C na 8-10 minút. Vyberieme a necháme v alobale odstáť asi 10 minút. Potom opatrne odbalíme, mäso totižto pustilo šťavu, tak aby sa nám nevyliala. Šťavu prelejeme do panvice, kde sme opiekli mäso, pridáme maslo a ak treba aj trochu vody (cca 50-100ml) a privedieme k varu. Mäso nakrájame a prelejeme šťavou. Podávame so šalátom coleslaw.
Šalát: Kapustu si nakrájame na jemné slížiky, posolíme, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Kapusta pustí vodu, tú zlejeme a pridáme zvyšné ingrediencie a všetko dobre premiešame.