Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Bravčová panenka je mimoriadne obľúbená nielen pre svoj nízky obsah tuku, ale aj krásnu šťavnatosť a jednoduchú prípravu. Vďaka kombinácii s jemnou slaninkou a grilovanou zeleninou navyše získava aj punc luxusného pokrmu, ideálneho aj na slávnostný obed.
Panenka
Grilovaná zelenina
Príloha
Panenku posolíme a posypeme tymiánom. Nakrájame na menšie valčeky o hrúbke asi 2 cm. Po obvode ju obtočíme slaninkou a dáme piecť na panvicu na maslo, z každej strany asi 2-3 minúty. Cibuľku a cesnak pokrájame a vhodíme do výpeku po mäsku. Ak treba, pridáme trochu masla. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme pokrájanú zeleninu a krátko opečieme cca 5 minút. Zemiaky varíme asi 7 minút v osolenej vode. Potom ich scedíme a na sucho, alebo len s minimom oleja/masla opečieme a osolíme.