Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.

Košík je prázdny

Bravčové kapsy s brokolicovou plnkou a mrkvovým pyré

Recepty / 8. 11. 2022

So správnym receptom môže bravčové karé ponúknuť úžasnú šťavnatosť a lahodnú chuť aj pri relatívne rýchlej a nenáročnej príprave. Ak sa navyše spojí s mrkvovým pyré, je to kombinácia nielen chutná, ale aj naozaj zdravá.

Bravčové kapsy s brokolicovou plnkou a mrkvovým pyré

Ingrediencie

  • 500 g bravčové karé (2 porcie)
  • 100 g brokolica
  • 250 g mrkva
  • 50 g syr niva
  • 1 vajce
  • soľ, korenie (biele)

Postup

Mrkvu zľahka orestujeme, podlejeme vodou a necháme podusiť. Následne ju rozmixujeme, pričom pridáme aj trošku masla a koreniny podľa chuti.

Karé si nakrájame na väčšie plátky. Jemne ho naklepeme, osolíme, posypeme bielym korením. Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Následne ju roztlačíme a vmiešame do nej nastrúhanú nivu a vajce. V prípade potreby zahustíme strúhankou. Plnku rozdelíme na plátky mäsa a zrolujeme. Takéto “kapsy” zviažeme, prípadne zaistíme špáradlami, potom sprudka opečieme zo všetkých strán na panvici, vložíme do pekáča a pečieme zakryté na 200°C asi hodinu (podľa hrúbky mäsa).

facebook-icon