Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
So správnym receptom môže bravčové karé ponúknuť úžasnú šťavnatosť a lahodnú chuť aj pri relatívne rýchlej a nenáročnej príprave. Ak sa navyše spojí s mrkvovým pyré, je to kombinácia nielen chutná, ale aj naozaj zdravá.
Mrkvu zľahka orestujeme, podlejeme vodou a necháme podusiť. Následne ju rozmixujeme, pričom pridáme aj trošku masla a koreniny podľa chuti.
Karé si nakrájame na väčšie plátky. Jemne ho naklepeme, osolíme, posypeme bielym korením. Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Následne ju roztlačíme a vmiešame do nej nastrúhanú nivu a vajce. V prípade potreby zahustíme strúhankou. Plnku rozdelíme na plátky mäsa a zrolujeme. Takéto “kapsy” zviažeme, prípadne zaistíme špáradlami, potom sprudka opečieme zo všetkých strán na panvici, vložíme do pekáča a pečieme zakryté na 200°C asi hodinu (podľa hrúbky mäsa).