Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Cheesecake (tvarohový koláč) môže byť pri troche snahy naozaj skvelým dezertom. Vďaka tvarohu obsahuje množstvo bielkovín, takže spoľahlivo zasýti a ak aspoň časť cukru nahradíme čerstvým (sezónnym) ovocím, dostaneme naozaj skvelý zdravý zákusok.
Smotanu a tvaroh dobre premiešame s cukrom, vajciami a nastrúhanou citronnovou kôrou. Egreše očistíme a prekrojíme, odstránime stonky z ríbezlí a rebarboru pokrájame na cca 0,5 cm kúsky. Formu vyložíme cestom, prilejeme smotanovú zmes a zasypeme ju ovocím. Časť sa potopí a časť zostane navrchu. Vložíme do rúry predhriatej na 220°C a pečieme asi 40-45 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Potom pokrájame a podávame.