Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Quiche predstavuje slaný koláč, ktorý môže byť pripravený na množstvo rôznych spôsobov. My sme dnes zvolili jeho cuketovú variantu, ktorá chutí rovnako dobre horúca (krátko po upečení), ako aj na druhý deň, už za studena.
Cesto:
Z mandľovej a pohánkovej múky, vajíčka, masla a soli si vypracujeme cesto. Na panvici opečieme cibuľku s cesnakom do zlatista, pridáme pór a bobkový list, dochutíme soľou a korením. Odstavíme, vyberieme bobkový list a necháme vychladnúť. Cukiny pokrájame pozdĺžne na plátky o hrúbke cca 1-2 mm. Vo väčšej mise zmiešame smotanu, tvaroh, postrúhaný syr, vajce, posekané bylinky a cibuľovú zmes. Formu vyložíme cestom a prilejeme smotanovú zmes. Povkladáme plátky, pokrájaný fenikel a rozpolené paradajky (rezom nahor). Pečieme v rúre na 200 °C približne 45 minút.