Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Máte v obľube netradičné jedlá? Potom určite vyskúšajte šalát Gado gado. Tento veľmi chutný, zdravý a sýty pokrm pochádzajúci z indonézskej kuchyne patrí k petici indonézskych národných jedál, ktoré boli v roku 2018 vyhlásené indonézskym ministerstvom turistiky.
Na 4 porcie
Omáčka:
Fazuľové struky umyjeme, odkrojíme stonky a spodky asi 3 mm na každej strane. Potom blanšírujeme v horúcej vode 3 minúty, scedíme a hneď preložíme do ľadovej vody (vody s ľadom). Ostatnú zeleninu nakrájame na rezance. Prekrojíme paradajky, vajíčka uvaríme natvrdo a ošúpeme. Tofu a tempeh nakrájame na prúžky alebo kocky a dozlatista opečieme na oleji na panvici. Jemne dozlatista potom opečieme aj arašidy. Pridáme zvyšné suroviny spolu s horúcou vodou a miešame, prípadne krátko zahrievame dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Potom rozmixujeme a vzniknutou omáčkou prelejeme šalát. Jemne premiešame. Podávame s vajíčkom, pikantnosť regulujeme množstvom feferónky.