Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.

Košík je prázdny

Kapor na srbský spôsob

14. 12. 2022

Fresh, chutný a dokonca aj o čosi zdravší recept ako klasické vyprážané podkovičky.

Kapor na srbský spôsob

Obsah

Ingrediencie

  • 4 filety z kapra, každý á 300 g 
  • šťava z 1 citróna 
  • 100 g masla 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • soľ 
  • sladká paprika 
  • trochu múky 
  • olej na potretie

Postup

Filety z kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme asi pol hodiny v chladničke. Medzitým na cesnakové maslo vymiešame mäkké maslo s čerstvo prelisovaným cesnakom a dobre osolíme, prikryjeme a dáme do chladničky. Rybie filé nakrojíme po 5 mm od seba do hĺbky asi 7mm, bohato osolíme a zo všetkých strán potrieme paprikou. Nechajte ešte pol hodiny v chladničke.

Rybie filé poprášime trochou múky a potrieme olejom a pečieme v rúre na 175 °C asi 10-15 minút. Preložíme na tanier,  pridáme na filet cesnakové  masloa podávame so zemiakovým šalátom, varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťkoui a zeleným šalátom.

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

arrow-up