Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Karfiol dokáže naozaj výborne nahradiť ryžu. Prečo? Pretože okrem skvelej chuti prináša aj množstvo vitamínov a zároveň obsahuje menej sacharidov a teda aj kalórií. Skvelá voľba pre každého, kto hľadá ľahkú a výživnú zdravú večeru!
Mäso očistíme a nakrájame na kocky o veľkosti asi 1x1 cm. V miske zmiešame 1PL sójovej omáčky a sezamový olej. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Dobre premiešame a po pár minútach pridáme mrkvu nakrájanú na kúsky. Karfiol očistme a dáme do mixéra, rozmixujeme na malé kúsky, o veľkosti ryže. Pridáme na panvicu s mrkvou a orestujeme. Zeleninovú zmes predožíme na tanier a na panvici na silnom plameni orestujeme sviečkovú. Necháme rýchlo zatiahnuť, znížime plameň a 2 min ešte restujeme. Mäso preložíme k zelenine. Vajíčka si v miske a vyšľaháme, a na panvici pripravíme prepečenú pražrnicu. Následne k nej pridáme zeleninu, sviečkovú, hrášok, zvyšok oleja a sójovej omáčky, dobre premiešame a ečte krátko orestujeme. Podávame s ryžou a posypané vňaťkou cibuľky.