Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.

Košík je prázdny

Lahodný baklažánový krém

3. 12. 2018

Je bohatý zdroj na vlákninu, meď, vápnik, mangán, draslík a vitamíny B či C. Baklažán prospieva srdcu, funguje ako prevencia rakoviny a je tiež neoceniteľným pomocníkom pri chudnutí. My sme z neho dnes pripravili lahodný krém, ktorý sa výborne hodí ako nátierka k čerstvému celozrnnému chlebíku či toastu.

Lahodný baklažánový krém

Obsah

Čo budeme potrebovať

  • 2-3 ks baklažánov
  • paradajky 4ks
  • 2 strúčiky cesnaku
  • syr žervé 50g
  • bazalka

Postup:

Rozpolíme si baklažány, posolíme a necháme ich "vypotiť" čo najviac vody. Následne ich dáme ich do rúry piecť asi na 15 min aby krásne zmäkli. 

Medzitým si sparíme paradajky a ošúpeme ich. Vydlabeme dužinu z baklažánov a pridáme pokrájané lúpané paradajky, pretlačený cesnak, papriku a syr. Všetko dáme spolu do mixéra a rozmixujeme na jemný krém.

Nakoniec vmiešame posekanú čerstvú bazalku, prípadne petržlenovú vňať. Podávame s celozrnným toastom.

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

arrow-up