Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Je bohatý zdroj na vlákninu, meď, vápnik, mangán, draslík a vitamíny B či C. Baklažán prospieva srdcu, funguje ako prevencia rakoviny a je tiež neoceniteľným pomocníkom pri chudnutí. My sme z neho dnes pripravili lahodný krém, ktorý sa výborne hodí ako nátierka k čerstvému celozrnnému chlebíku či toastu.
Rozpolíme si baklažány, posolíme a necháme ich "vypotiť" čo najviac vody. Následne ich dáme ich do rúry piecť asi na 15 min aby krásne zmäkli.
Medzitým si sparíme paradajky a ošúpeme ich. Vydlabeme dužinu z baklažánov a pridáme pokrájané lúpané paradajky, pretlačený cesnak, papriku a syr. Všetko dáme spolu do mixéra a rozmixujeme na jemný krém.
Nakoniec vmiešame posekanú čerstvú bazalku, prípadne petržlenovú vňať. Podávame s celozrnným toastom.
Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!