Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Morčacie mäso má nízky obsah tuku, je ľahko stráviteľné, nepodporuje usadzovanie cholesterolu v cievach a je vhodné pre osoby s cievnymi a srdcovými problémami. Morčací tuk má priaznivé zloženie.
Na 4 porcie
Príloha:
Morčacie prsia rozrežeme na čo najväčšiu plochu, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, posypeme bylinkami, zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátom. Posolíme aj vrch rolády a prudko ju opečieme, krátko zo všetkých strán na panvici. Potom roládu preložíme na plech s 200ml vody, pokrájanou slaninou a ak nám zvýšili bylinky a strúčiky cesnaku, pridáme ich do pekáča. Prekryjeme alobalom a pečieme 40 minút, potom odokryjeme a dopekáme asi 15 minút alebo do mäkka.
Šošovicu uvaríme al dente, každú zvlášť. Petržlenovú vňať posekáme nahrubo. V pohári rozmiešame soľ, med, olej a citrónovú šťavu a zalejeme ňou šalát. Listy špenátu sparíme a pridáme k šošovici. Hotové mäso krájame na plátky, položíme ho na šalát a dozdobíme paradajkami. Ak chceme, pridáme do šalátu aj kukuricu.