Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Šaláty si mnohí z nás predstavujú ako zdravé, zároveň však aj veľmi ľahké a nie príliš sýte prílohy. My sme to však zobrali z úplne opačného konca. Losos, šošovica, pohánka a rôznorodá zelenina - to už nie je žiadna príloha, ale plnohodnotný hlavný chod, ideálny ako zdravý obed či večera počas horúcich letných dní.
Lososa zbavíme kože a nakrájame ho na malé kúsky. Posolíme a okoreníme. Mangoldové listy prezrieme, nahnité kusy vyhodíme, umyjeme, stočíme a pokrájame na rezance hrubé asi 2 cm. Zálievku si pripravíme z citróna, z ktorého si vytlačíme šťavu a zmiešame ju s 1 PL oleja, osolíme a ochutíme medom. Fenikel nakrájame priečne na kúsky o šírke asi 3 mm. Koriandrovú vňať ručne natrháme na menšie kúsky. V panvici na 2 PL oleja zprudka opečieme lososa (asi 3 minúty), vyberieme ho a zvyšok oleja a šťavu z ryby necháme na panvici. Pokrájame si cibuľu a cesnak a dáme ich na panvicu po lososovi. Keď sa zafarbia do zlata pridáme fenikel, čili a mangold a opekáme asi 3 minúty, kým mangold nezvädne. Dochutíme korením a soľou. Presypeme do misy a zmiešame s pohánkou a šošovicou. Zalejeme zálievkou a preložíme na tanier. Na vrch poukladáme kúsky lososa. Dozdobíme koriandrovou vňaťou.