Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Vegetariánov ani vegánov už dávno nemusí trápiť nedostatok kvalitných zdrojov bielkovín. Tempeh okrem množstva bielkovín obsahuje aj železo, vápnik či vitamín B12, takže okrem lahodnej chuti poskytne aj úžasné nutričné hodnoty. Skvele sa tak hodí ako hlavná hviezda zdravej vegetariánskej večere v podobe tohto nezvyčajného šalátu.
Marináda na fazuľky:
Marináda na tempeh:
Na dochutenie
Tempeh najskôr nakrájame na kocky o veľkosti asi 2x2 cm
V mise zmiešame škrob, vodu, pretlak a čili pastu, primiešame tempeh. Rovnomerne premiešame a necháme marinovať asi 30 minút. Potom v panvici rozpálime 1PL sezamového oleja a tempeh opekáme zo všetkých strán asi 2 minúty. Kešu a slnečnicové semianka nasucho opečieme a posypeme nimi opečený tempeh.
Fazuľky očistíme od stoniek a končekov a pokrájame ich na rovnomerné kúsky asi 5 cm dlhé. Do misy dáme vodu s ľadom. Do hrnca dáme si variť vodu. Keď zovrie vsypeme do nej fazuľky a veríme 4-5 minút. Potom hneď scedíme a vsypeme do vody s ľadom. (Tak nám zostanú fazuľky pekne zelené). Z cukru, octu a soli si pripravíme nálev. Keď fazuľky vychladnú vodu scedíme a fazuľky presypeme do marinády. Necháme marinovať 2-6 hodín. Medzitým opečieme nasucho sezam. Potom fazuľky scedíme, pokvapkáme olejom, premiešame a posypeme opečeným sezamom.
Cibuľku a cesnak pokrájame na malé kúsky a krátko opečieme na troche oleja. Posolíme a podávame s tempehom, opečenou cibuľkou a endíviou.