Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Z hľadiska výživy je tekvica potravinou s malým množstvom kalorií a vyšším obsahom vlákniny. Obsahuje taktiež veľké množstvo vitamínu A a C, draslíka a železa, čo tiež nie je na zahodenie. V správnej kombinácii navyše prináša aj skvelú chuť a preto by sme na ňu rozhodne nemali zanevrieť.
Cviklu uvaríme aj so šupkou do mäkka, potom ju ošúpeme a nakrájame na kocky 2x2cm. Premiešame s octom, bylinkami, soľou, korením a olivovým olejom. Pečieme asi 15 minút na 180 st. C alebo do mäkka.
Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na kocky 2x2cm. Premiešame s octom, bylinkami, soľou, korením a olivovým olejom. Pečieme asi 20-25 minút na 200 st. C alebo do mäkka.
Semienka slnečnice opečieme nasucho na panvici. Syr feta pokrájame na 2x2cm kocky, alebo ho nalámeme na približne rovnaké kúsky. Potom všetko pridáme do misy spolu s rukolou a semienkami.
Ak treba ešte polejeme olejom, prípadne dochutíme soľou a korením a posypeme kuskusom.
Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!