Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Ak hľadáš tip na zdravý obed, ktorý by ťa spoľahlivo zasýtil, palacinky zrejme nebudú tvojou prvou voľbou. My sme však dnes cukor vymenili za soľ a koreniny, bielu múku za pohánkovú a sladký džem za mäsovú plnku. Naša verzia je teda plnohodnotným obedom, ktorý poteší nejedného gurmána.
Na palacinky
V mise dobre vymiešame múku, vajcia, mlieko a soľ. Necháme 15 minút odstáť a následne pečieme na panvici ako klasické palacinky a teda do zlatista.
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mäso a dôkladne ho opečieme. Pridáme bobkový list, pretlak, muškátový kvet, korenie, sladkú papriku a soľ. Ku koncu pridáme 2 PL kyslej smotany, potom vyberieme mäso a bobkový list z panvice.
Palacinky naplníme mäsom, posypaným syrom, môžeme pridať ČL smotanovo-paprikovej zmesi a zakrútime ich. Do panvice, v ktorej sme pripravovali mäso, vlejeme zvyšok smotany rozmiešanej s paprikou a múkou, krátko povaríme a touto omáčkou polejeme palacinky. Posypeme troškou syra a necháme v rúre krátko zapiecť.