Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Ako prežiť Veľkú noc bez ujmy na postave? Stačí ak zopár receptov nahradíš novými, kaloricky prijateľnejšími alternatívami. Napríklad tento nákyp s údeným mäsom, cuketou a baklažánom. Je úplne bez múky, za to však oplýva skvelou chuťou a pripraviť ho je hračka, takže chuť na majonézový či cestovinový šalát zaženieš ako nič.
Smotanu zmiešame so 4 vajciami, koreninami a soľou. Syr postrúhame nahrubo. Mäso si nakrájame na rezančeky. Cuketu a baklažán nastrúhame na tenké plátky alebo nahrubo na strúhadle. Osolíme ich aby pustili vodu. Zeleninu vyžmýkame od vody a suchú preložíme na vymastený plech vysypaný napríklad mandľovou múkou. Potom posypeme časťou nastrúhaného syra. Prikryjeme údeným mäsom a lístkami cesnaku, prelejeme smotanovou zmesou a posypeme zvyšným syrom. Pečieme asi 30 minút na 200 stupňov alebo do zlatista.