Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Polenta bola vždy cenená pre svoju variabilitu, jednoduchú prípravu i vysoký obsah vlákniny, vďaka čomu dokázala vždy spoľahlivo zasýtiť aj veľkých labužníkov. Výhodou polenty je však aj to, že neobsahuje lepok.
Na opekanú zeleninu
V hrnci zmiešame mlieko, maslo, olej, korenie a soľ. Zahrejeme asi na 70°C a prisypeme za stáleho miešania polentu. Varíme asi 7-10 minút a neprestávame miešať. Na konci prisypeme 15g parmezánu a premiešame. Vylejeme do formy na pečenie a necháme vychladnúť. Potom stuhnutú polentu nakrájame, preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech, pokrájame na rovnaké kúsky, posypeme ich zvyšným parmezánom a zapekáme v rúre na hornom pečení asi 10-15 minút alebo do zlatista.
Opekaná zelenina
Na panvicu dáme olej a maslo, pridáme cibuľku a cesnak a opekáme do sklovita. Prisypeme pokrájané šampiňóny, papriku a cuketu, okoreníme provensálskym a čiernym korením a krátko opekáme, cca 5 minút na silnom plameni.