Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Zapečený baklažán s mozzarellou, rajčinami a parmezánom vyzerá pri troche snahy ako skutočne luxusný pokrm, ideálny ako ľahká zdravá večera počas horúcich letných dní.
Na 3 porcie
Baklažány umyjeme, utrieme, odrežeme stonky a nakrájame na kolieska o hrúbke cca 4-5 mm. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a posolíme. Pečieme v rúre na 200°C asi 10 minút. Paradajky zbavíme jadrovníka a nakrájame ich na kolieska o hrúbke asi 2-3 mm. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Keď opečené baklažány vychladnú, posypeme ich jemne nastrúhaným parmezánom a trochou oregana. Jednu tretinu koliesok baklažánov potrieme troškou cesnaku. Posolíme, preložíme paradajkou a kolieskom mozzarelly. Potom to celé zopakujeme ešte raz (čiže baklažán-parmezán-paradajka-mozzarella-baklažán-parmezán...) a celé to zavŕšime ďalším baklažánom, mozzarellou, oreganom a parmezánom. Vzniknuté “veže” vložíme do rúry rozohriatej na 180°C na 30 minút.