Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.

Košík je prázdny

Zdravá bábovka

16. 6. 2021

Problémom bežných koláčov je, že kvôli vysokému obsahu rýchlych sacharidov nedokážu zahnať hlad, práve naopak - nabádajú k ďalšiemu jedeniu. Mandľovo-maková bábovka tento problém rieši pomocou mandľovej a makovej múky, ktoré na rozdiel od tej obyčajnej (bielej) prinášajú množstvo vlákniny.

Zdravá bábovka

Obsah

Čo budeme potrebovať:

  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 60 g trstinového cukru (prípadne xylitolu)
  • 150 g makovej múky
  • 100 g mandľovej múky
  • 1 ČL škorice
  • štipka soli
  • 40 g kokosovej múky na ozdobu

Postup:

Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom do penista. Potom pridáme vaječné žĺtka, makovú a mandľovú múku. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme  tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta podberaním. Formu vymažeme maslom a vysypeme mandľovou múkou. Rúru vyhrejeme na 180 st. C  a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť, až potom ju vyklopíme a krájame.

vajíčka, maslo, trstinový cukor, maková múka, mandľová múka, škoricaRozpustené maslo, maková múka, mandľová múka, sneh z bielok, škoricaCesto na zdravú makovo-mandľovú bábovkuCesto na zdravú bábovku vo forme pred pečením - EASYDIET recept

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

arrow-up