Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Problémom bežných koláčov je, že kvôli vysokému obsahu rýchlych sacharidov nedokážu zahnať hlad, práve naopak - nabádajú k ďalšiemu jedeniu. Mandľovo-maková bábovka tento problém rieši pomocou mandľovej a makovej múky, ktoré na rozdiel od tej obyčajnej (bielej) prinášajú množstvo vlákniny.
Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom do penista. Potom pridáme vaječné žĺtka, makovú a mandľovú múku. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta podberaním. Formu vymažeme maslom a vysypeme mandľovou múkou. Rúru vyhrejeme na 180 st. C a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť, až potom ju vyklopíme a krájame.