Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33 (pracovné dni od 6:00 do 18:00). Sme váš osobný sprievodca zdravým stravovaním už viac ako 14 rokov.
Celozrnná múka býva mletá iným spôsobom ako múka biela. Obsahuje aj vonkajšej časti zrna, ktoré sú bohaté na minerálne látky, vitamíny a vlákninu, preto sú výrobky z nej výživovo hodnotnejšie. Celozrnná múka má taktiež nižší glykemický index, čo je dôležité z hľadiska udržovania stálej hladiny cukru v krvi.
Predhrejte rúru na 250 stupňov. Vo veľkej mise zmiešajte spolu múku, ovsené vločky, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
Vo veľkej mise zmiešajte roztlačený banán, olivový olej, med a vanilku. Pridajte vajce a vaječný bielok. Ďalej pridajte grécky jogurt a mandľové mlieko a vymiešajte do hladka.Celú banánovú zmes zmiešajte s múkou. Na záver jemne vmiešame kúsky horkej čokolády. Lyžicou cesto rovnomerne plníme do formy na muffiny, ktorú sme si vymastili. Pečieme 18-23 minút.