Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.

Košík je prázdny
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z

Amyláza

Amyláza je ako šikovný chemik v vašom tele, ktorý pomáha rozkladať škroby na jednoduché cukry. Predstavte si ju ako malého pracovníka v tráviacom trakte, ktorý transformuje veľké, komplexné molekuly na malé a ľahko stráviteľné kúsky. Tento proces začína už v ústach, kde sliny obsahujú amylázu, a pokračuje v žalúdku a tenkom čreve. Vďaka amyláze môže telo efektívne využívať energiu zo sacharidov, ktoré sa nachádzajú napríklad v chlebe, cestovinách či zemiakoch. 

Takže ak keď sa zahryznete s chutťou napr. do chrumkavej kôrky čerstvo upečeného celozrnného chleba, vďaka amyláze sa vaše telo postará o to, aby ste čo najlepšie využili každú kalóriu! Avšak nie je kalória ako kalória. Amyláza sa postará aj o tú z hranočelkov, my radšej odporúčame zdravšie varianty jedál.

Súvisí s: